Având în vedere organizarea evenimentului “Dâmbovița Delivery” din cadrul proiectului „Străzi Deschise - București Promenadă Urbană”, începând de astăzi, 16.09.2022, de la ora 19:00, până luni, 19.09.2022, la ora 06:00, corculația rutieră va fi restricționată pe Splaiul Unirii, pe tronsonul cuprins între Str. Viorele și Bd. Abatorului, pe sensul de mers spre Șos. Mihai Bravu.

Ca urmare a acestei măsuri, în perioada mai sus menționată, traseele liniilor de autobuz 223 și 312 vor fi modificate astfel:

Linia 223 va funcționa (pe sensul spre terminalul „Cartier Rezidențial Splaiul Unirii”) de la terminalul „Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir”, pe Calea Văcărești, Bd. Gh. Șincai, Splaiul Unirii (malul stâng), bretea Bd. Mircea Vodă, Str. Nerva Traian, Bd. Gh. Șincai, Calea Văcărești, Șos. Mihai Bravu, Splaiul Unirii (malul drept). Circulația autobuzelor liniei 223 nu va fi modificată pe sensul opus.

Linia 312 va funcționa (pe sensul spre terminalul „Platforma Comercială Arcade Berceni”) pe traseul de bază între terminalul „Piața Unirii 1" și Podul Timpuri Noi, apoi pe un traseu modificat, pe Calea Văcărești, Piața Sudului, Str. Nițu Vasile, după care va urma traseul de bază. Circulația autobuzelor liniei 312 nu va fi modificată pe sensul opus.

 

Cu ocazia desfăşurării partidei de fotbal dintre echipele Fotbal Club FCSB și RSC Anderlecht pe stadionul Arena Naţională, astăzi, 15.09.2022, de la ora 19:00, circulația rutieră va fi restricționată pe Bd. Pierre de Coubertin, pe tronsonul cuprins între Str. Vatra Luminoasă și rondul de la intrarea în stadionul Arena Națională.

Având în vedere această măsură, până la reluarea traficului rutier, traseele liniilor 86, 90 și 143 vor fi modificate astfel:

Linia de troleibuz 86 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Dridu” şi intersecţia Str. Vatra Luminoasă/Str. Tony Bulandra, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Str. Tony Bulandra, până la Depoul Vatra Luminoasă.

Linia de troleibuz 90 va funcționa pe traseul de bază între terminalul „Mircea Vulcănescu” şi intersecţia Str. Vatra Luminoasă/Str. Tony Bulandra, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Str. Tony Bulandra, până la Depoul Vatra Luminoasă.

Linia 143 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Bucur Obor” şi intersecţia Str. Baicului/Şos. Pantelimon, apoi pe un traseu modificat, pe Şos. Pantelimon, Bd. Ferdinand, Bd. Gării Obor, până la terminalul  „Baicului” (aferent liniilor 69, 85 și 382), cu întoarcere pe Str. Baicului, Str. Paharnicul Turturea, Str. Dumitru Slugeru, după care va urma traseul de bază.

 

Societatea de Transport București STB SA se alătură campaniei naționale România Schimbă PET-UL cu Biletul, ce va avea loc vineri, 16 septembrie 2022, în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității, ca parte a programului Vinerea Verde, la inițiativa Asociației Act For Tomorrow și Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Campania are ca obiective încurajarea folosirii transportului public și promovarea colectării separate a deșeurilor care vor fi ulterior transformate în noi resurse. Totodată, campania are și un obiectiv social, acela de a accesibiliza transportul public.

Practic, cetățenii vor veni cu 5 PET-uri/doze/sticle la unul dintre magazinele Kaufland și vor primi în schimb un bilet cu două călătorii pentru mijloacele de transport în comun.

Mai multe detalii găsiți pe site-ul Act For Tomorrow, accesând link-ul - https://bit.ly/3qFg2SL

Campania face parte din Programul Național Vinerea Verde, inițiat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, o inițiativă menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu mașinile personale în marile orașe, prin care toți cetățenii sunt încurajați să utilizeze transportul alternativ pentru deplasările lor.

 

Începând de vineri, 16.09.2022, de la ora 22:00, până luni, 19.09.2022, la ora 06:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos. Kiseleff, pe tronsonul cuprins între Str. Arh. Ion Mincu și Piața Victoriei, cu ocazia desfăşurării evenimentelor „Bucharest Street Food Festival” și „Străzi Deschise - București Promenadă Urbană”.

Având în vedere aceste măsuri, în perioada mai sus menționată, traseele liniilor de autobuz 361 și 783 vor fi modificate astfel:

  • vineri, 16 septembrie (după ora 22:00) și luni, 19 septembrie (pȃnă la ora 06:00):

Linia 361 va funcţiona pe traseul de bazǎ ȋntre terminalul „Complex Comercial Bǎneasa” şi Piața Arcul de Triumf, apoi pe un traseu modificat pe sensul spre Piața Unirii, pe Bd. Mareșal Constantin Prezan, Bd. Aviatorilor, Piața Victoriei, Calea Victoriei, Splaiul Independenței, Piața Unirii. Circulația autobuzelor liniei 361 nu va fi modificată pe sensul opus.

Linia 783 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Aeroportul Henri Coandă” şi Piața Arcul de Triumf, apoi pe un traseu modificat pe sens Piața Unirii pe Bd. Mareșal Constantin Prezan, Bd. Aviatorilor, Piața Victoriei, Bd. Lascǎr Catargiu, Bd. Gheorghe Magheru, Bd. Nicolae Bǎlcescu, Bd. I. C. Brătianu, Piața Unirii. Circulația autobuzelor liniei 783 nu va fi modificată pe sensul opus.

  • sâmbătă, 17 septembrie și duminică, 18 septembrie:  

Linia 361 va funcţiona pe traseul de bazǎ ȋntre terminalul „Complex Comercial Bǎneasa” şi Piața Arcul de Triumf, apoi pe un traseu modificat pe sensul spre Piața Unirii, pe Bd. Mareșal Constantin Prezan, Bd. Aviatorilor, Piața Victoriei, Bd. Lascǎr Catargiu, Bd. Gheorghe Magheru, Bd. Nicolae Bǎlcescu, Bd. I. C. Brătianu, Piața Unirii. Circulația autobuzelor liniei 361 nu va fi modificată pe sensul opus.

Linia 783 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Aeroportul Henri Coandă” şi Piața Arcul de Triumf, apoi pe un traseu modificat pe sensul spre Piața Unirii, pe Bd. Mareșal Constantin Prezan, Bd. Aviatorilor, Piața Victoriei, Bd. Lascǎr Catargiu, Bd. Gheorghe Magheru, Bd. Nicolae Bǎlcescu, Bd. I. C. Brătianu, Piața Unirii. Circulația autobuzelor liniei 783 nu va fi modificată pe sensul opus.

 

„De Săptămâna Europeană a Mobilității încurajăm locuitorii zonei metropolitane București - Ilfov să utilizeze mijloacele de transport în comun.

Prin crearea conexiunilor dintre oameni și locuri oferim expertiza, dedicarea, implicarea și creativitatea pentru ca transportul public să devină mai accesibil, mai sustenabil, mai curat, mai predictibil. Săptămâna Europeană a Mobilității – 16-22 septembrie 2022, reprezintă oportunitatea perfectă prin care Societatea de Transport București STB SA, cu suportul Asociației Internaționale de Transport Public UITP, evidentiază și oferă posibilitatea intensificării acțiunilor de promovare a mobilității durabile.

Cu această ocazie, STB SA a lansat o campanie de promovare a beneficiilor utilizării mijloacelor de transport în comun, cu impact major asupra calității vieții urbane.

Pe Citylight-urile din stațiile STB SA., prin mesaje dedicate, subliniem impactul transportului public în combaterea schimbărilor climatice și importanța adusă de acesta prin dezvoltarea economiei locale, mobilitatea, accesibilitatea, siguranța, inovația”, a declarat Adrian Criț, Directorul General STB SA.

Prin cele 12 mesaje postate pe stațiile STB SA promovăm importanța transportului public pentru oameni, orașe și planetă, astfel:

  • Orașe pline de viață

Transportul public menține orașele în mișcare. Până în 2020, acest sector a numărat aproape 60 de miliarde de călătorii pe an în Europa, cu cifre în creștere. Imaginați-vă traficul dacă toate acele călătorii ar fi făcute cu mașini!

  • Accesibilitate

Transportul public oferă șanse egale tuturor cetățenilor, indiferent de statutul lor social. De asemenea, oferă acces la cele mai esențiale funcții ale orașului (școli, spitale, birouri, magazine etc.) și costă 1/16 din cât plătesc oamenii pentru a deține o mașină personală.

  • Calitatea vieții urbane

Sistemele de transport public sunt mult mai eficiente decât deplasările individuale cu autoturismele în ceea ce privește utilizarea eficientă a spațiului public. La o rată normală de ocupare a locurilor din mașini de 1,3 persoane, un autobuz standard încărcat la capacitate maximă poate elimina din trafic peste 40 de mașini, un metrou încărcat la capacitate maximă poate elimina 600 de mașini din trafic, iar metroul de mare viteză (cum ar fi RER la Paris) poate înlocui 1.500 de mașini.

  • Stil de viață activ și sănătos

Transportul public încurajează un stil de viață activ, deoarece majoritatea călătoriilor implică mersul pe jos sau cu bicicleta către, dinspre și între stațiile de transport public. Beneficiile pentru sănătate asociate cu călătoriile active includ efecte pozitive asupra diabetului, sănătății mintale, demenței, obezității și un risc scăzut de boli cardiovasculare și diferite tipuri de cancer.

  • Aer curat

Poluarea aerului afectează sănătatea oamenilor și poate conduce la afecțiuni respiratorii, pneumonie, cancer și alte boli. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), aproximativ 40 de milioane de oameni din cele mai mari 115 orașe din UE sunt expuși la aer care depășește valorile ghidului OMS pentru calitatea aerului.

  • Reducerea zgomotului

Traficul rutier rămâne cea mai mare sursă de poluare fonică din Europa, care poate duce la tulburări de somn, hipertensiune arterială și deces prematur. Dacă mai multe persoane ar utiliza transportul public, volumul traficului ar scădea, la fel și expunerea cetățenilor la zgomot.

  • Salvăm planeta

Transportul public este cel mai ecologic mod de deplasare pe lângă mersul pe jos și cu bicicleta, deoarece consumă mai puțină energie și emite mai puțin CO2 pe pasager/ km decât vehiculele personale.

  • Stimularea economiei

Transportul public implică beneficii economice de aproximativ cinci ori mai mari decât banii investiți în acest sector. Fiecare 1 euro creat din transportul public conduce la o creștere suplimentară de 4 euro în economia totală. Cum? Prin conectarea oamenilor la locurile de muncă, la activitățile lor de formare și de agrement, permițând gruparea activităților și dezvoltarea afacerilor, sprijinirea turismului, creșterea valorii terenurilor și a proprietăților contribuind la regenerarea orașelor sau a zonelor defavorizate prin conexiuni de transport.

  • Locuri de muncă pe plan local

Sectorul transportului public se numără printre cei mai mari angajatori la nivel local, angajând în total 2 milioane de oameni în UE, adică 20% dintre cei 10 milioane de oameni angajați în industria transporturilor.

  • Inovație

Puține sectoare au dezvoltat și aplicat atât de multe tehnologii noi, așa cum a făcut transportul public de-a lungul anilor! Companiile de transport public au oferit mobilitatea electrică cu mult înainte să discutăm despre mașini electrice, iar metrourile complet autonome funcționează în orașele europene de peste 35 de ani.

  • Numărul 1 în materie de siguranță

Transportul public este cel mai sigur mod de a călători în oraș și pe continent. Europa înregistrează în continuare 120.000 de persoane rănite grav din cauza accidentelor rutiere și peste 20.000 de decese rutiere în fiecare an, dintre care aproximativ 47% au loc în mașini și taxiuri, 17% pe motociclete și mopede și 8% pe biciclete, comparativ cu aproximativ 0% în autobuze și autocare.

  • Conectarea cu oamenii

În momente de creștere a inegalității și a diviziunii sociale, este din ce în ce mai important să se consolideze legăturile sociale peste tot în Europa, iar transportul public poate avea o contribuție în acest sens.

Transportul public este un loc în care oamenii se pot întâlni. Este un loc în care oamenii din medii diferite se pot întâlni și interacționa printr-un zâmbet, un gest de ajutor sau o discuție.

 

Duminică, 11.09.2022, cu ocazia organizării evenimentului sportiv „Turul Romȃniei”, circulația rutieră va fi restricţionată între orele 10:00 – 14:30 pe Șos. Kiseleff, Piața Arcul de Triumf, Bd. Regele Mihai I, Bd. Mareșal Constantin Prezan, Bd. Aviatorilor (banda I), Piața Victoriei, precum și ȋntre orele 10:00 – 19:30 pe Şos. Kiseleff (pe tronsonul cuprins ȋntre Str. Arh. Ion Mincu și Piața Victoriei).

Având în vedere aceste măsuri, în intervalele orare mai sus menționate, traseele liniilor de autobuz 131, 205, 282, 331, 335, 361 și 783 vor fi modificate astfel:

Linia 131 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Piaţa Romană” şi intersecţia Calea Dorobanţi/Bd. Aviatorilor (Piaţa Charles de Gaulle), apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Bd. Aviatorilor, Bd. Beijing, Str. Nicolae Caramfil, Pasaj Băneasa, Bd. Aerogării,    Şos. Bucureşti-Ploieşti, după care va urma traseul de bază.

Linia 205 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Gara de Nord‟ şi intersecţia Str. Alexandru Constantinescu/Bd. Mărăşti, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Bd. Mărăşti, Piaţa Presei, Şos. Bucureşti-Ploieşti, după care va urma traseul de bază.

Linia 282 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Șoseaua Fundeni‟ şi intersecţia Str. Radu Beller/Calea Dorobanţi, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Calea Dorobanţi, Bd. Iancu de Hunedoara, Piaţa Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Bd. Banu Manta, după care va urma traseul de bază.

Linia 331 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Piaţa Romană” şi intersecţia Calea Dorobanţi/Bd. Aviatorilor (Piaţa Charles de Gaulle), apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Bd. Aviatorilor, Bd. Beijing, Str. Nicolae Caramfil, Bd. Aerogării, Şos. Bucureşti-Ploieşti, Piaţa Presei, Bd. Poligrafiei, după care va urma traseul de bază.

Linia 335 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Faur” şi intersecţia Calea Dorobanţi/Bd. Aviatorilor/Bd. Mareşal Constantin Prezan (Piaţa Charles de Gaulle), apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Bd. Aviatorilor, Bd. Beijing, Str. Nicolae Caramfil, Bd. Aerogării, Şos. Bucureşti-Ploieşti, până la terminalul „Complex Comercial Băneasa”.

Linia 361 va funcţiona astfel:

  • între orele 10:00 – 14:30, autobuzele vor circula pe traseul de bază între terminalul „Complex Comercial Băneasa‟ şi intersecţia Şos. Bucureşti-Ploieşti/Bd. Aerogării, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Bd. Aerogării, Str. Nicolae Caramfil, Bd. Beijing, Bd. Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Bd. Lascǎr Catargiu, Bd. Gheorghe Magheru, Bd. Nicolae Bǎlcescu, Bd. I.C. Brătianu, Piața Unirii.
  • între orele 14:30 – 19:30, autobuzele vor circula pe traseul de bazǎ ȋntre terminalul „Complex Comercial Bǎneasa” şi Piața Arcul de Triumf, apoi pe un traseu modificat pe sensul spre terminalul „Piața Unirii 2”, pe Bd. Mareșal Constantin Prezan, Bd. Aviatorilor, Piața Victoriei, Bd. Lascǎr Catargiu, Bd. Gheorghe Magheru, Bd. Nicolae Bǎlcescu, Bd. I.C. Brătianu, Piața Unirii. În acest interval orar, circulația autobuzelor liniei 361 nu va fi modificată pe sensul spre „Complex Comercial Băneasa”.
  • pȃnă la ora 10:00 și după ora 19:30, autobuzele vor circula pe traseul de bazǎ ȋntre terminalul „Complex Comercial Bǎneasa” şi Piața Victoriei, apoi pe un traseu modificat pe sensul spre terminalul „Piața Unirii 2”, pe Bd. Lascǎr Catargiu, Bd. Gheorghe Magheru, Bd. Nicolae Bǎlcescu, Bd. I.C. Brătianu, Piața Unirii. În aceste intervale orare, circulația autobuzelor liniei 361 nu va fi modificată pe sensul spre „Complex Comercial Băneasa”.

Linia 783 va funcţiona astfel:

  • între orele 10:00 – 14:30, autobuzele vor circula pe traseul de bază între terminalul „Aeroportul Henri Coandă” şi intersecţia Şos. Bucureşti-Ploieşti/Bd. Aerogării, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Bd. Aerogării, Str. Nicolae Caramfil, Bd. Beijing, Bd. Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Bd. Lascǎr Catargiu, Bd. Gheorghe Magheru, Bd. Nicolae Bǎlcescu, Bd. I.C. Brătianu, Piața Unirii.
  • între orele 14:30 – 19:30, autobuzele vor circula pe traseul de bază între terminalul „Aeroportul Henri Coandă” şi Piața Arcul de Triumf, apoi pe un traseu modificat pe sensul spre terminalul „Piața Unirii”, pe Bd. Mareșal Constantin Prezan, Bd. Aviatorilor, Piața Victoriei, Bd. Lascǎr Catargiu, apoi traseul de bază pȃnă la Piața Unirii. În acest interval orar, circulația autobuzelor liniei 783 nu va fi modificată pe sensul spre „Aeroportul Henri Coandă”.

 

Începând de astăzi, 09.09.2022, de la ora 16:00, tramvaiele liniei 41 vor efectua opriri în stațiile de tramvai „Agronomie”, situate pe Bd. Mărăști pe ambele sensuri de mers, ca urmare a finalizării lucrărilor de modernizare a peroanelor aferente.

 

Duminică, 11.09.2022, cu ocazia organizării evenimentului sportiv „Turul Romȃniei”, circulația rutieră va fi restricţionată între orele 10:00 – 14:30 pe Șos. Kiseleff, Piața Arcul de Triumf, Bd. Regele Mihai I, Bd. Mareșal Constantin Prezan, Bd. Aviatorilor (banda I), Piața Victoriei, precum și ȋntre orele 10:00 – 19:30 pe Şos. Kiseleff (pe tronsonul cuprins ȋntre Str. Arh. Ion Mincu și Piața Victoriei).

Având în vedere aceste măsuri, în intervalele orare sus-menționate, traseele liniilor de autobuz 131, 205, 282, 331, 335, 361 și 783 vor fi modificate astfel:

Linia 131 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Piaţa Romană” şi intersecţia Calea Dorobanţi/Bd. Aviatorilor (Piaţa Charles de Gaulle), apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Bd. Aviatorilor, Bd. Beijing, Str. Nicolae Caramfil, Pasaj Băneasa, Bd. Aerogării,    Şos. Bucureşti-Ploieşti, după care va urma traseul de bază.

Linia 205 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Gara de Nord‟ şi intersecţia Str. Alexandru Constantinescu/Bd. Mărăşti, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Bd. Mărăşti, Piaţa Presei, Şos. Bucureşti-Ploieşti, după care va urma traseul de bază.

Linia 282 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Șoseaua Fundeni‟ şi intersecţia Str. Radu Beller/Calea Dorobanţi, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Calea Dorobanţi, Bd. Iancu de Hunedoara, Piaţa Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Bd. Banu Manta, după care va urma traseul de bază.

Linia 331 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Piaţa Romană” şi intersecţia Calea Dorobanţi/Bd. Aviatorilor (Piaţa Charles de Gaulle), apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Bd. Aviatorilor, Bd. Beijing, Str. Nicolae Caramfil, Bd. Aerogării, Şos. Bucureşti-Ploieşti, Piaţa Presei, Bd. Poligrafiei, după care va urma traseul de bază.

Linia 335 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Faur” şi intersecţia Calea Dorobanţi/Bd. Aviatorilor/Bd. Mareşal Constantin Prezan (Piaţa Charles de Gaulle), apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Bd. Aviatorilor, Bd. Beijing, Str. Nicolae Caramfil, Bd. Aerogării, Şos. Bucureşti-Ploieşti, până la terminalul „Complex Comercial Băneasa”.

Linia 361 va funcţiona astfel:

  • între orele 10:00 – 14:30, autobuzele vor circula pe traseul de bază între terminalul „Complex Comercial Băneasa‟ şi intersecţia Şos. Bucureşti-Ploieşti/Bd. Aerogării, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Bd. Aerogării, Str. Nicolae Caramfil, Bd. Beijing, Bd. Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Bd. Lascǎr Catargiu, Bd. Gheorghe Magheru, Bd. Nicolae Bǎlcescu, Bd. I.C. Brătianu, Piața Unirii.
  • între orele 14:30 – 19:30, autobuzele vor circula pe traseul de bazǎ ȋntre terminalul „Complex Comercial Bǎneasa” şi Piața Arcul de Triumf, apoi pe un traseu modificat pe sensul spre terminalul „Piața Unirii 2”, pe Bd. Mareșal Constantin Prezan, Bd. Aviatorilor, Piața Victoriei, Bd. Lascǎr Catargiu, Bd. Gheorghe Magheru, Bd. Nicolae Bǎlcescu, Bd. I.C. Brătianu, Piața Unirii. În acest interval orar, circulația autobuzelor liniei 361 nu va fi modificată pe sensul spre „Complex Comercial Băneasa”.

 

  • pȃnă la ora 10:00 și după ora 19:30, autobuzele vor circula pe traseul de bazǎ ȋntre terminalul „Complex Comercial Bǎneasa” şi Piața Victoriei, apoi pe un traseu modificat pe sensul spre terminalul „Piața Unirii 2”, pe Bd. Lascǎr Catargiu, Bd. Gheorghe Magheru, Bd. Nicolae Bǎlcescu, Bd. I.C. Brătianu, Piața Unirii. În aceste intervale orare, circulația autobuzelor liniei 361 nu va fi modificată pe sensul spre „Complex Comercial Băneasa”.

Linia 783 va funcţiona astfel:

  • între orele 10:00 – 14:30, autobuzele vor circula pe traseul de bază între terminalul „Aeroportul Henri Coandă” şi intersecţia Şos. Bucureşti-Ploieşti/Bd. Aerogării, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Bd. Aerogării, Str. Nicolae Caramfil, Bd. Beijing, Bd. Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Bd. Lascǎr Catargiu, Bd. Gheorghe Magheru, Bd. Nicolae Bǎlcescu, Bd. I.C. Brătianu, Piața Unirii.
  • între orele 14:30 – 19:30, autobuzele vor circula pe traseul de bază între terminalul „Aeroportul Henri Coandă” şi Piața Arcul de Triumf, apoi pe un traseu modificat pe sensul spre terminalul „Piața Unirii”, pe Bd. Mareșal Constantin Prezan, Bd. Aviatorilor, Piața Victoriei, Bd. Lascǎr Catargiu, apoi traseul de bază pȃnă la Piața Unirii. În acest interval orar, circulația autobuzelor liniei 783 nu va fi modificată pe sensul spre „Aeroportul Henri Coandă”.

 

Cu ocazia organizării evenimentelor „IMapp Bucharest‟ și „Red Bull F1 Showrun” în centrul Capitalei, începând de astăzi, 09.09.2022, de la ora 23:00, până duminică, 11.09.2022, la ora 23:00, circulația rutieră va fi restricționată pe Bd. Unirii (pe tronsonul cuprins între Bd. I.C. Brătianu și Piața Constituției), pe Bd. Libertății (pe tronsonul cuprins între Splaiul Independenței și Calea 13 Septembrie) și pe Bd. Națiunile Unite (pe tronsonul cuprins între Piața Națiunile Unite și Str. Izvor).

Având în vedere aceste măsuri, în perioada mai sus menționată, STB SA va modifica traseele liniilor de autobuz 136, 385 și N101, astfel:

Linia 136 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „C.E.T. Vest Militari” şi intersecţia Calea 13 Septembrie/Bd. Libertății, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri pe Bd. Libertății, cu întoarcere în rondul Piața Regina Maria.

Linia 385 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Valea Oltului” şi intersecţia Str. Izvor/Str. B.P. Hașdeu, apoi pe un traseu modificat, pe Str. B.P. Hașdeu, Splaiul Independenţei, Bd. Corneliu Coposu, Str. Sf. Vineri, cu întoarcere pe Str. Sf. Vineri, Bd. Mircea Vodă, Bd. Unirii, Piaţa Unirii, Str. Halelor, Splaiul Independenţei, Pod Hașdeu, Str. B.P. Hașdeu, Str. Izvor, după care va urma traseul de bază.

Linia de noapte N101 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Valea Oltului” şi intersecţia Calea 13 Septembrie/Bd. Libertății, apoi pe un traseu modificat, pe Bd. Libertății, Bd. Regina Maria, Str. Bibescu Vodă, Piaţa Unirii 2, cu întoarcere în rondul Piața Unirii, pe Bd. Regina Maria, Bd. Libertății, Calea 13 Septembrie, după care va urma traseul de bază.

 

Începând de joi, 08.09.2022, staţia de tramvai „Cașin” de pe traseul liniei 41, situată pe Bd. Mărăști, pe sensul de mers spre terminalul „Piața Presei”, va fi suspendată pentru a permite executarea unor lucrări de modernizare a peronului aferent.

Așadar, până la finalizarea lucrărilor, tramvaiele liniei 41 nu vor mai efectua opriri în stația „Cașin”, de pe sensul de mers spre „Piața Presei”.

Recomandăm călătorilor să utilizeze în această perioadă, pentru coborârea din tramvaiele liniei 41, stația din terminalul „Piața Presei”.

 

Ca urmare a redeschiderii Pasajului Unirii, începând de azi, 05.09.2022, linia 381 va reveni la traseul de bază, iar autobuzele vor circula prin pasaj, pe ambele sensuri.
Așadar, autobuzele liniei 381 nu vor mai efectua opriri în stațiile din zona Piața Unirii.


În plin proces de digitalizare, Societatea de Transport București STB SA menține ritmul și nivelul calității serviciilor oferite, de data aceasta, prin lansarea aplicației mobile YouthTB, dedicată elevilor care frecventează unitățile de învățământ acreditate din Municipiul București sau Județul Ilfov, pentru obținerea abonamentului gratuit de transport.
Pe lângă eliminarea procedurii birocratice de până acum, prin care elevii puteau să își procure titlul de transport, se reduce și aglomerația ce se crea în fiecare an la centrele de vânzare odată cu începerea școlii.
Noua aplicație permite obținerea abonamentelor metropolitane valabile în perioada anului școlar, pe toate liniile de transport public de suprafață din Regiunea București - Ilfov, indiferent de operatorul de transport, conform legislației în vigoare.
Pentru a putea beneficia de abonament gratuit, utilizatorul trebuie să aibă statutul de elev înscris la o unitate de învățământ acreditată din Municipiul București sau Județul Ilfov.

Confirmarea statutului de elev se face automat prin intermediul aplicației, pe baza CNP-ului completat la înregistrarea contului. 

STB S.A., certifică faptul că respectă drepturile conferite de Regulamentul U.E. nr. 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal privind libera circulație a acestor date.
Aplicația mobilă YouthTB este disponibilă în:
https://apps.apple.com/ro/app/youth-tb/id1642922884?l=ro
https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.stbsa.ticketing

„Transformarea digitală face transportul public mai accesibil. Începând cu luna aprilie am implementat eliberarea abonamentului pentru elevi și studenți cu valabilitatea de 6 luni, respectiv un an. Toate centrele de vânzare STB SA sunt online, fiind posibilă și efectuarea plății prin POS. Peste 1200 de mijloace de transport ale societății sunt dotate cu validatoare inteligente pentru plata cu cardul bancar. Acum venim în întâmpinarea elevilor, urmând ca de la începerea anului universitar aplicația de eliberări abonamente și titluri de călătorie să fie accesibilă și pentru studenți”, a declarat Adrian Criț, Directorul STB SA.

 

Începând de sâmbătă, 03.09.2022, tramvaiele liniei 41 vor efectua opriri în stația de tramvai “Orșova”, de pe ambele sensuri de mers, ca urmare a finalizării lucrărilor de modernizare a peroanelor aferente.

 

Începând de luni, 05.09.2022, staţia de tramvai „Parcul Drumul Taberei” de pe traseul liniei 41 va fi suspendată, pentru a permite executarea unor lucrări de modernizare a peroanelor.

Așadar, până la finalizarea acestor lucrări, tramvaiele liniei 41 nu vor mai opri în stația „Parcul Drumul Taberei”, situată pe Str. Braşov, pe ambele sensuri de mers, în zona intersecției cu Drumul Taberei (ramura de sud) și Bd. 1 Mai.

Recomandăm călătorilor să utilizeze în această perioadă cele două stații învecinate, „Brașov” (situată pe ambele sensuri, în zona intersecției Str. Brașov/ Prelungirea Ghencea) și “Drumul Taberei” (situată pe ambele sensuri, în zona intersecției Str. Brașov/ Drumul Taberei - ramura de nord).