Contractele încheiate pentru o perioadă de șase luni cu trei societăți private, specializate în servicii de curățenie-igienizare, încep să ofere primele rezultate.

Ca urmare a unui program complex de curățenie ce implică igienizarea și spălarea tuturor vehiculelor la retragerea din traseu și o igienizare totală o dată la zece zile, mijloacele de transport sunt deja mult mai curate. Rezultatele sunt vizibile în special în zona scaunelor și a pereților vehiculelor, unde până în urmă cu 10 zile igienizarea realizată de către personalul propriu nu dădea rezultatele solicitate de călători. Diferența este vizibilă și în cazul podelelor, ferestrelor, barelor, precum și la spălarea exterioară.

Se intervine, totodată, și la îndepărtarea graffitiurilor, fiind necesare substanțe chimice dedicate pentru ștergerea acestora fără a deteriora aspectul și calitatea stratului de vopsea utilizat în amenajările interioare ale vehiculelor. Pe această cale, STB SA face din nou apel la simțul civic al călătorilor și solicită păstrarea curățeniei în mijloacele de transport public și să anunțe autoritățile în cazul în care sunt martori la acte de vandalism.

Ținând cont de faptul că aceasta este o perioadă de probă, conducerea Societății de Transport București STB SA urmând să ia decizia externalizării serviciului pentru o perioadă de patru ani, societățile care nu se aliniază cerințelor contractuale și nu realizează la calitatea solicitată serviciile de curățenie și igienizare a parcului circulant, pe lângă anularea contractului, conform clauzelor contractuale, nu vor putea participa la viitoarea procedură de achiziție.

De asemenea, menționăm faptul că în conformitate cu clauzele contractuale, operatorii privați care nu îndeplinesc obligațiile asumate, vor achita plăți penalități, respectiv suma de 100 lei/constatare/vehicul ca urmare a controalelor efectuate privind modul de realizare a curățeniei. În acest sens, ne dorim și suportul utilizatorilor STB SA pentru identificarea vehiculelor care nu corespund normelor de curățenie și igienă.

 

Autobuzele liniilor 104, 116, 117, 123 și 313 vor circula pe traseele de bază și în zilele de weekend, în perioada 16.07.2022 - 16.10.2022, având în vedere anularea evenimentelor culturale care urmau să se desfășoare în cadrul proiectului „Străzi deschise – București, Promenadă Urbană” pe Bd. Unirii (pe tronsonul cuprins între Piața Unirii și Bd. Mircea Vodă), ca urmare a executării lucrărilor de reabilitare a Pasajului Unirii.

 

Sâmbătă, 09.07.2022, în intervalul orar 17:30-19:00, linia 361 va funcționa pe un traseu modificat, având în vedere că traficul rutier va fi restricționat pe Calea Victoriei, ȋntre Piața Victoriei şi Str. Frumoasă, ca urmare a organizării evenimentului “Marșul Bucharest Pride”.

Astfel, autobuzele liniei 361 vor circula pe traseul de bazǎ ȋntre terminalul „Complex Comercial Bǎneasa” şi Piața Victoriei, apoi pe un traseu modificat pe sensul spre „Piața Unirii 2”, pe Bd. Lascăr Catargiu, Bd. Gheorghe Magheru, Bd. Nicolae Bălcescu, Bd. I. C. Brătianu, Piaţa Unirii. Circulația autobuzelor liniei 361 nu va fi modificată pe sensul opus.

De asemenea, în perioada desfăşurării evenimentului, mijloacele de transport public aflate pe Bd. Gheorghe Manu, Bd. Dacia, Str. Episcopiei, Str. Ştirbei Vodă, Bd. Regina Elisabeta și Bd. Schitu Măgureanu vor staţiona aproximativ 10 minute, la dispoziţia Brigăzii Rutiere, până la trecerea coloanei de participanţi şi ridicarea restricţiilor de circulaţie.

 

Începȃnd de vineri, 01.07.2022, STB SA va aplica o măsură de fluidizare a transportului public, prin care autobuzele liniei 335 vor circula pe calea de rulare a tramvaielor, pe anumite porțiuni de traseu, astfel:

- pe sensul spre terminalul „Complex Comercial Băneasa‟: pe Șos. Iancului (pe tronsonul cuprins ȋntre Str. Măgura Vulturului și Șos. Mihai Bravu), pe Șos. Mihai Bravu (pe tronsonul cuprins ȋntre Șos. Iancului și Bd. Ferdinand) și pe Șos. Ștefan cel Mare (pe tronsonul cuprins între ieșirea din rondul Bucur Obor și Calea Floreasca);

- pe sensul spre terminalul „Faur‟: pe Șos. Ștefan cel Mare (pe tronsonul cuprins ȋntre Calea Dorobanți și intrarea ȋn rondul Bucur Obor) și pe Șos. Mihai Bravu (pe tronsonul cuprins ȋntre Bd. Ferdinand și Șos. Iancului).

Pe aceste porțiuni de traseu, autobuzele liniei 335 vor efectua opriri la peroanele de tramvai din stațiile: „Piața Iancului” (situată pe Șos. Iancului, pe sensul spre terminalul „Complex Comercial Băneasa‟), „Lizeanu”, „Dr. Grozovici”, „Vasile Lascăr”, „Stadion Dinamo” (situate pe Șos. Ștefan cel Mare, pe ambele sensuri de mers), „Bd. Ferdinand” și „Piața Iancului” (situate pe Șos. Mihai Bravu, pe sensul spre terminalul „Faur‟).

Totodată, vor fi suspendate stațiile de autobuz „Piața Iancului” (situată pe Şos. Mihai Bravu, pe sensul spre terminalul „Complex Comercial Băneasa‟) și „Şos. Mihai Bravu 88” (situată pe Şos. Mihai Bravu, pe sensul spre terminalul „Faur‟).

 

Începând de vineri, 01.07.2022, STB SA va aplica o nouă măsură de optimizare a rețelei de transport public, prin modificarea traseelor liniilor 131 și 330, astfel:

Linia 131 va funcționa între actualele terminale, „Piața Romană” și „Complex Comercial Băneasa”, pe următorul traseu:

- pe sensul spre terminalul „Complex Comercial Băneasa”: terminal „Piața Romană”, Bd. General Gheorghe Magheru, Bd. Dacia, Calea Dorobanți, Piața Charles de Gaulle, Bd. Mareșal Constantin Prezan, Arcul de Triumf, Bd. Regele Mihai I, Piața Presei, Șos. București-Ploiești, Str. Elena Văcărescu, Bd. Ficusului, Bd. Aerogării, Șos. București-Ploiești, Str. Pană Buescu, terminal „Complex Comercial Băneasa”;

- pe sensul spre terminalul „Piața Romană”: terminal „Complex Comercial Băneasa”, Str. Pană Buescu, Șos. București-Ploiești, Piața Presei, Bd. Regele Mihai I, Arcul de Triumf, Bd. Mareșal Constantin Prezan, Piața Aviatorilor, Calea Dorobanților, Str. George Enescu, Bd. General Gheorghe Magheru, „Piața Romană”.

Linia 330 va funcționa între actualul terminal „Faur” și „Complex Comercial Băneasa”, asigurând astfel legături de transport directe între cartierele Titan, Obor, Floreasca, Aviației, Băneasa și Complexul Comercial Băneasa, pe următorul traseu:

- pe sensul spre terminalul „Complex Comercial Băneasa”: terminal „Faur”, Bd. 1 Decembrie 1918, Str. Liviu Rebreanu, Bd. Camil Ressu, Șos. Mihai Bravu, Șos. Ștefan cel Mare, Bd. Barbu Văcărescu, Str. Căpitan Aviator Alexandru Șerbănescu, Bd. Aerogării, Șos. București-Ploiești, Str. Pană Buescu, terminal „Complex Comercial Băneasa”;

- pe sensul spre terminalul „Faur”: terminal „Complex Cornercial Băneasa”, Str. Pană Buescu, Șos. București-Ploiești, Bd. Aerogării, Str. Căpitan Aviator Alexandru Șerbănescu, Bd. Barbu Văcărescu, Șos. Ștefan cel Mare, Șos. Mihai Bravu, Bd. Camil Ressu, Str. Liviu Rebreanu, Bd. 1 Decembrie 1918, terminal „Faur”.

Autobuzele liniei 330 vor circula în continuare pe calea de rulare a tramvaielor de pe Șos. Mihai Bravu și Șos. Ștefan cel Mare, însă nu vor mai opri în stația “Stadion Dinamo”, situată pe Șos. Ștefan cel Mare, pe ambele sensuri, ci vor efectua opriri în noua stație „Barbu Văcărescu”, amplasată pe Bd. Barbu Văcărescu (la o distanță de aproximativ 42 de metri după intersecția cu Șos. Ștefan cel Mare), pe sensul de mers spre terminalul „Complex Comercial Băneasa”, precum și în stația “Ștefan cel Mare”, aferentă liniei N103, situată pe Bd. Barbu Văcărescu, pe sensul spre terminalul „Faur”.

 

Începând de astăzi, 28.06.2022, linia de autobuz 419 funcționează pe un traseu modificat pe sensul spre terminalul „Bumbăcăria Jilava”, pentru a permite executarea lucrărilor de remediere a unei avarii la rețeaua de canalizare în zona intersecției Str. Morii/ DN5 (comuna Jilava).

Astfel, autobuzele liniei 419 circulă pe traseul de bază ȋntre terminalul „Piața Eroii Revoluției‟ și intersecția Str. Morii/ Str. Magnoliei, apoi pe un traseu modificat, pe Str. Magnoliei, cu ieșire ȋn sensul giratoriu situat pe DN5 la intersecția cu Str. Ungureni, apoi pe Str. Ungureni și Str. Gării.

Circulația autobuzelor liniei 419 nu va fi modificată pe sensul opus.

 

În conformitate cu obligațiile contractuale prevăzute în Contractul de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de călători semnat cu TPBI, STB SA a înființat Biroul de Supracontrol pentru eficientizarea activității de verificare a titlurilor de călătorie în mijloacele de transport public.

În acest sens, în luna iunie 2022, STB SA a demarat un prim proiect în cadrul activității de supracontrol, repartizând în traseu echipe de controlori care nu poartă vestele albastre cu însemnele CONTROL – STB SA, așa cum era obișnuit până acum publicul călător.

Scopul acestei acțiuni este de a determina toți călătorii să circule cu titlu de călătorie valabil și de a elimina situațiile în care aceștia achitau călătoria doar la vederea vestelor de control.

Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la calitatea de controlor legitimații călătorie, echipele de supracontrol, dețin următoarele documente, obligatoriu a fi prezentate călătorilor:

- Legitimația de control, ce conține poza și datele de identificare ale angajatului STB SA (nume, prenume și numărul de serviciu), iar pe verso delegația de control, care reprezintă împuternicirea angajatului STB SA de a efectua verificarea titlurilor de călătorie;

- Cardul de operator cu aplicație de control activă (denumit card de identitate), ce conține, de asemenea, poza și datele de identificare ale angajatului STB SA (nume, prenume și numărul de serviciu), prin intermediul căruia controlorii legitimații călătorie se autentifică și trec validatoarele în stare de control. Acest card nu poate fi clonat și se află în posesia angajaților doar în timpul programului de lucru;

- Echipamentul de control pe care este instalată aplicația de verificare a cardurilor de călătorie.

Precizăm faptul că, fără cardul de identitate, controlorii legitimații călătorie NU pot efectua controlul. Fară echipament de control și fără card de identitate, NU se pot emite carduri de suprataxă. Mecanismele de verificare și autentificare a angajaților în procesul de verificare a titulurilor de călătorie sunt corelate, tocmai pentru a elimina posibilitatea ca alte persoane să poată efectua controlul.

Prin urmare, nu vesta albastră definește un controlor de legitimații călătorie, ci documentele și echipamentele mai sus menționate.

Echipele de controlori legitimații călătorie sunt instruite ca la momentul controlului să prezinte legitimația de control, cardul de operator și echipamentul de control.

 

Sâmbătă, 25.06.2022 și duminică, 26.06.2022, circulația rutieră va fi restricționată pe Șos. Kiseleff, pe tronsonul cuprins ȋntre Str. Arhitect Ion Mincu și Str. Monetăriei, cu ocazia desfășurării evenimentului „Străzi Deschise - București Promenadă Urbană”.

Având în vedere aceste măsuri, în perioada mai sus menționată, liniile de autobuz 361 și 783 vor funcționa pe trasee modificate, astfel:

Autobuzele liniei 361 vor circula pe traseul de bazǎ ȋntre terminalul „Complex Comercial Bǎneasa” şi Piața Arcul de Triumf, apoi pe un traseu modificat pe sensul spre Piața Unirii, pe Bd. Mareșal Constantin Prezan, Bd. Aviatorilor, Piața Victoriei, Bd. Lascǎr Catargiu, Bd. Gheorghe Magheru, Bd. Nicolae Bǎlcescu, Bd. I. C. Brătianu, Piața Unirii. Circulația autobuzelor liniei 361 nu va fi modificată pe sensul opus.

Autobuzele liniei 783 vor circula pe traseul de bază între terminalul „Aeroportul Henri Coandă” şi Piața Arcul de Triumf, apoi pe un traseu modificat pe sensul spre Piața Unirii, pe Bd. Mareșal Constantin Prezan, Bd. Aviatorilor, Piața Victoriei, Bd. Lascǎr Catargiu, Bd. Gheorghe Magheru, Bd. Nicolae Bǎlcescu, Bd. I. C. Brătianu, Piața Unirii. Circulația autobuzelor liniei 783 nu va fi modificată pe sensul opus.

 

Cu ocazia sărbătoririi Zilei drapelului național, duminică, 26 iunie 2022, drapelul national va fi arborat la toate sediile Societății de Transport București STB SA, precum și pe toate vehiculele de transport public ale STB SA.  

De asemenea, tot duminică, în momentul intonării imnului național al României, circulația rutieră va fi întreruptă timp de 5 minute (în intervalul orar 10:00-11:00) pe Bd. Regina Elisabeta, între Piața Universității şi Str. Ion Brezoianu, iar vehiculele de transport public aflate în zona menționată vor staționa pe banda I de circulație.

Liniile de transport care funcționează pe Bd. Regina Elisabeta sunt: 61, 66, 69, 70, 85, 90, 122, 137, 201, 336 și 690.

 

În vederea îmbunătățirii serviciului de transport și a condițiilor de călătorie oferite bucureștenilor, începând cu data de 1 iulie, toate vehiculele Societății de Transport București STB S.A. vor fi igienizate de către operatori privați.

Aceștia își vor desfășura activitatea în cadrul tuturor unităților de exploatare, respectiv în cele 11 depouri (Victoria, Bucureștii Noi, Dudești, Alexandria, Colentina, Giurgiu, Titan, Militari, Vatra Luminoasa, Berceni, Bujoreni) și 8 autobaze (Alexandria, Ferentari, Militari, Nordului, Floreasca, Titan, Obregia, Giurgiului).

Mijloacele de transport ale STB S.A. vor beneficia de un program complex de salubrizare, ce presupune efectuarea a trei tipuri de operații de întreținere după cum urmează:

- Tip 1: Igienizare zilnică la retragerea vehiculelor în autobază/depou;

- Tip 2: Spălare/igienizare la 10 zile sau la comanda unității beneficiare;

- Tip 3: Spălare/igienizare la comanda unității, înainte de a intra în hala de întreținere pentru executarea reviziilor tehnice sau ori de câte ori este necesar.

Aceștia vor realiza toate activitățile necesare pentru ca vehiculele care sunt pe traseu cu călători să îndeplinească, la standarde calitative ridicate, condițiile de curățenie și igienă impuse de legislația în vigoare.

De asemenea, vor fi obligați să verifice și să ia imediat măsuri de ștergere/îndepărtare a GRAFITTI-urilor fără a deteriora aspectul, calitatea stratului de vopsea și amenajările interioare ale vehiculelor.

“Prin decizia de externalizare a unor servicii ce nu țin de obiectul principal de activitate, STB S.A. oferă calitate utilizatorilor serviciului de transport public de călători, păstrarea curățeniei din mijloacele de transport și condițiile în care călătorim depinzând însă de fiecare dintre noi. Păstrarea mijloacelor de transport în comun, a copertinelor din stații în condițiile inițiale, fără a fi vandalizate, e o cerință obligatorie pentru fiecare cetățean al metropolei”, a declarat Adrian Criț, directorul general STB SA.

 

Începȃnd de duminică, 19.06.2022, circulația rutieră va fi suspendată ȋn Pasajul Unirii, avȃnd ȋn vedere necesitatea executării lucrărilor de consolidare și punere ȋn siguranță a acestuia.

Ca urmare a restricțiilor instituite, pe durata desfășurării lucrărilor, autobuzele liniei 381 vor circula pe ambele sensuri pe deasupra pasajului, prin Piața Unirii, astfel:

pe sensul spre „Clăbucet”: terminal „Piața Reșița‟, Str. Resița, Str. Izvorul Rece, Str. Sergent Nițu Vasile, Piața Sudului, Calea Văcărești, Bd. Tineretului, Bd. Dimitrie Cantemir, Piața Unirii, Bd. I. C. Brătianu, Bd. Nicolae Bălcescu, Bd. General Gheorghe Magheru, Bd. Lascăr Catargiu, Piața Victoriei, Bd. Ion Mihalache, terminal „Clăbucet”;

pe sensul spre „Piața Reșița”: terminal „Clăbucet‟, Bd. Ion Mihalache, Calea Griviţei, Str. Clăbucet, Bd. Ion Mihalache, Piața Victoriei, Bd. Lascăr Catargiu, Piața Romană, Bd. General Gheorghe Magheru, Bd. Nicolae Bălcescu, Bd. I. C. Brătianu, rond Piața Unirii, Bd. Dimitrie Cantemir, Bd. Tineretului, Calea Văcărești, Piața Sudului, Str. Sergent Nițu Vasile, Str. Izvorul Rece, Str. Resița, terminal „Piața Reșița‟.

În zona Piața Unirii, autobuzele liniei 381 vor efectua opriri suplimentare ȋn stațiile „Piața Unirii 4” (situată pe sensul de mers spre „Clăbucet”, aferentă liniilor de noapte N101, N104, N105, N107, N109, N110, N111, N112, N114, N115 și N118), „Piața Unirii 1” (situată pe sensul de mers spre „Piața Reșița”, aferentă liniilor 104, 116, 117, 123, 312, 313, 323 și 361) și „Piața Unirii” (situată pe Bd. Dimitrie Cantemir, pe sensul de mers spre „Piața Reșița”, aferentă liniilor 76, 116, 313 și 673).

 

Având în vedere extinderea spaţiilor de recreere şi promenadă prin instituirea unei zone pietonale în cartierul Drumul Taberei, măsură inclusă în proiectul „Străzi Deschise - București Promenadă Urbană”, în perioadele 18.06.2022 (de la ora 11:00) – 19.06.2022 (până la ora 23:00) și 25.06.2022 (de la ora 11:00) – 26.06.2022 (până la ora 23:00), circulația rutieră va fi restricționată pe Drumul Taberei, pe tronsonul cuprins între Str. Valea Ialomiței și Str. Valea Argeșului.

Ca urmare a acestei măsuri, în perioada menționată mai sus, STB SA va modifica traseele liniilor de autobuz 105, 138 și 232, astfel:

Linia 105 va funcţiona pe traseul de bazǎ ȋntre terminalul „Piața Presei‟ și intersecția Drumul Taberei/ Str. Valea Ialomiței, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Str. Valea Ialomiței, Str. Valea Oltului, terminal „Valea Oltului‟.

Linia 138 va funcţiona pe traseul de bazǎ ȋntre terminalul „Cartier Militari‟ și intersecția Drumul Taberei/ Str. Valea Ialomiței, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Str. Valea Ialomiței, Str. Valea Oltului, Str. Valea Argeșului, Drumul Taberei, Str. Brașov, Prelungire Str. Brașov, terminal „Dedeman Ghencea‟.

Linia 232 va funcţiona pe traseul de bazǎ ȋntre terminalul „Platforma Comercială Arcade Berceni‟ și intersecția Drumul Taberei/ Str. Valea Argeșului, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Str. Valea Argeșului, pȃnă la terminalul „Valea Argeșului‟ (pe traseul liniei de troleibuz 80).

 

Cu ocazia desfăşurării concertului organizat în scop caritabil „Life Will Win” în Piaţa George Enescu, sâmbătă, 18.06.2022, în intervalul orar 16:00-23:00, circulația rutieră va fi restricționată pe Calea Victoriei, pe tronsonul cuprins între Str. Ştirbei Vodă şi Str. Dem I. Dobrescu.

Având în vedere această măsură, în perioada mai sus menționată, STB SA va modifica traseele liniilor de autobuz 122, 137, 168, 226, 361 și 368, astfel:

Linia 122 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Complex Cartier Latin” şi intersecția Str. Ştirbei Vodă/ Str. Luterană/ Str. Ion Câmpineanu, apoi pe un traseu modificat, pe Str. Luterană, Str. General Budişteanu, Bd. Dacia, Piaţa Romană, Bd. Gheorghe Magheru, Bd. Nicolae Bălcescu, Piaţa 21 Decembrie 1989. Circulația autobuzelor liniei 122 nu va fi modificată pe sensul opus.

Linia 137 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Carrefour Militari” şi intersecția Str. Ştirbei Vodă/ Str. Luterană/ Str. Ion Câmpineanu, apoi pe un traseu modificat, pe Str. Luterană, Str. General Budişteanu, Bd. Dacia, Piaţa Romană, Bd. Gheorghe Magheru, Bd. Nicolae Bălcescu, Piaţa 21 Decembrie 1989. Circulația autobuzelor liniei 137 nu va fi modificată pe sensul opus.

Linia 168 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Cartier Constantin Brâncuşi” şi intersecția Str. Ştirbei Vodă/ Str. Luterană/ Str. Ion Câmpineanu, apoi pe un traseu modificat, pe Str. Luterană, Str. General Budişteanu, Bd. Dacia, Calea Dorobanţi, Piaţa Lahovari, Str. George Enescu, Bd. Gheorghe Magheru, „Piața Romană”. Circulația autobuzelor liniei 168 nu va fi modificată pe sensul opus.

Linia 226 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Depoul Alexandria” şi intersecția Str. Ştirbei Vodă/ Str. Luterană/ Str. Ion Câmpineanu, apoi pe un traseu modificat, pe Str. Luterană, Str. General Budişteanu, Bd. Dacia, Calea Dorobanţi, Piaţa Lahovari, Str. George Enescu, Bd. Gheorghe Magheru, „Piața Romană”. Circulația autobuzelor liniei 226 nu va fi modificată pe sensul opus.

Linia 361 va funcţiona pe traseul de bazǎ ȋntre terminalul „Complex Comercial Bǎneasa” şi Piața Arcul de Triumf, apoi pe un traseu modificat pe sensul de mers spre Piața Unirii, pe Bd. Mareșal Constantin Prezan, Bd. Aviatorilor, Piața Victoriei, Bd. Lascǎr Catargiu, Bd. Gheorghe Magheru, Bd. Nicolae Bǎlcescu, Bd. I. C. Brătianu, Piața Unirii. Circulația autobuzelor liniei 361 nu va fi modificată pe sensul opus.

Linia 368 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Ghencea” şi intersecția Str. Ştirbei Vodă/ Str. Luterană/ Str. Ion Câmpineanu, apoi pe un traseu modificat, pe Str. Luterană, Str. General Budişteanu, Bd. Dacia, Bd. Gheorghe Magheru, Piața Romană, cu întoarcere pe Bd. Gheorghe Magheru, Str. George Enescu, Str. Nicolae Golescu, după care va urma traseul de bază.

 

Domnul Adrian Criț, directorul general al Societății de Transport București STB SA, a fost invitat joi, 16 iunie, la evenimentul „Un oraș pentru oameni. Regenerare urbană”, organizat de SMARTiCITY, în parteneriat cu Primăria Sectorului 6.

Dezbaterea a avut ca temă revitalizarea și transformarea spațiilor urbane, respectiv trecerea de la un model de dezvoltare tradițional la un proces de regenerare urbană, cu o infrastructură de transport public activă și atractivă. De asemenea, s-a dorit promovarea unei schimbări durabile și echitabile în raport cu comunitatea locală și mediul, precum și “redarea” orașului către cetățeni.

Prin aceste discuții s-au încurajat proiectele care gândesc orașele pentru oameni, cu spații verzi, cu locuințe moderne, eficiente energetic și la prețuri accesibile, cu o infrastructură de transport public modernizată, care să îmbunătățească calitatea vieții în zonele urbane si să permită oamenilor să locuiască în apropiere sau să aibă acces ușor la scoală, la job, la locurile de socializare.

 

„Transportul public în zona metropolitană trebuie să fie integrat, verde, astfel încât locuitorii acestui oraș să beneficieze de aer curat, mobilitate și micromobilitate. Ceea ce facem noi, atât prin proiectele de infrastructură demarate în ultimul an, cât și prin achiziția noilor tramvaie care au început deja să vină, este să redăm oamenilor un transport public de suprafață de mare capacitate, cu beneficii imense pentru utilizatori. De asemenea, s-a reluat astăzi procedura de achiziție a celor 100 de autobuze electrice, care sper să fie atribuită de această dată, pentru că trebuie să scăpăm de vehiculele diesel. Cu toții ne dorim să respirăm aer curat. Transportul trebuie modernizat pentru că este cheia viitorului.”, a declarat Adrian Criț, directorul general STB SA.

Societatea de Transport București STB SA se implică și sprijină, prin structurile specializate, beneficiind de echipe de lucru profesioniste, la îndeplinirea obiectivelor autorităților locale.

Recent au fost finalizate documentațiile, faza D.A.L.I., pentru 16 proiecte de modernizare a rețealei de tramvai din Municipiul București, respectiv cei 50 km rămași nemodernizați la nivelul Capitalei. STB S.A., în calitate de proiectant, și P.M.B., în calitate de beneficiar, au obținut finanțare europeană nerambursabilă pentru modernizarea ultimului tronson nereabilitat de pe traseul liniilor 1/10 (1,1 kmcd), lucrare complementară pe B-dul. Vasile Milea ce se află în curs de finalizare.